OM MIG

 

Rebecca Jarméus heter jag och är licensierad dressyrtränare, dressyrdomare samt diplomerad Equiterapeut. Jag driver Equine Services som främst arbetar med ryttarutbildning men även som Equiterapeut samt med försäljning/förmedling av dressyrhästar.

Min hästkarriär började när jag var 7 år och vid 12års ålder kom jag i kontakt med B-tränaren Agneta Ågren på Nyby-Torshälla Ridklubb som lät mig börja tävla på ridskolans ponnyer. Dessa tävlade jag upp tom Nationell FEI, parallellt tävlade jag även ridskolans hästar upp tom LA. Då Agneta blivit sjukpensionär och dåvarande ridskolechef var tjänstledig fick jag redan som 16-åring ta över utbildningen av ridskolans tävlingsryttare, vilket var mycket roligt och lärorikt och som gav mig en bra grund att stå på inför min tränarutbildning. När jag var 17år köpte jag min första stora häst, 3-åriga Bergerac som jag tävlade i alla unghästklasser och med placering upp till MSV dressyr och han såldes senare till en young rider. Jag har därefter utbildat flertalet hästar, egna och andras till St George-Intermediaire.

Idag har jag en mycket lovande häst i Backgammon, han har dock inte hunnit tävla så mycket men har än så länge placering i svår dressyr. Jag har även en 5-åring som jag hoppas mycket på.

Jag har under dessa år fått tillfälle att träna för flera av våra namnkunniga tränare, de som var mest kontinuerligt har varit för Tinne Wilhelmsson och Bo Tibblin. Jag har även varit och arbetat och tränat i tyskland för Wieger De Boer.
Idag tränar jag regelbundet ca 1 gång i månaden för tyske Hubertus Zedwitz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>